Կոնֆլիկտների առաջացման պատճառները քննչական գործունեության գործընթացում - Մկրտչյան, Ռ. Գ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում վերլուծվում են քննիչի գործունեության ընթացքում կոնֆլիկտների առաջացման պատճառները: Մանրամասն դիտարկվում են կոնֆլիկտների պատճառները և նրանց ազդեցությունը մասնագիտական գործունեության, ինչպես նաև քննիչի անձնային բնութագրի վրա: Հեղինակը ներկայացնում է հետազոտության մեթոդիկաների արդյունքների, ինչպես նաև կոնֆլիկտայնության և էմոցիանալ այրման միջև արտահայտված համահարաբերակցական կապերը: В статье анализируется проблема возникновения конфликтов в процессе деятельности следователя. Подробно рассматриваются причины конфликтов и их влияние на профессиональную деятельность, а также на личностные характеристики следователя. Автор представляет связь между результатами методик исследования, а также корреляционныю связь между конфликтностью и эмоциональным выгоранием. In the current paper the causes of conflicts in the process of interrogate activities are analyzed. The details are given in terms of conflicts and how they influence on the professional and personal levels. The author showed the interconnection between the results of research techniques, also connection between conflicts and emotional burnout.
Keywords: Հոգեբանություն