Художественное оружие Армении эпохи поздней бронзы - С. А. Есаян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստանի ուշ բրոնզեդարյան հուշարձաններից (Լճաշեն, Արթիկ, Լոռի բերդ, Գեղարոտ, Ղափան և այլն) գտնված գեղարվեստական զենքի՝ սրերի,դաշույնների, դրանց պատյանների, սակրերի, զրահի ձևերը, զարդամոտիվները և դրանց ոճական զուգորդումները վկայում են Հայաստանի ուշ բրոնզեդարյան ժամանակաշրջանի բնիկների հավատալիքների ու բարձր արվեստի մասին։
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Metallurgy; Auxiliary Sciences of History; Archaeology; Fine Arts