Развитие навыков смыслового чтения и работа с текстом на уроках немецкого языка в старших классах - Агамян, Гоар
Հոդվածում դիտարկվում են իմաստային ընթերցման հիմունքների ուսուցման հարցերը, ինչն արդիական է աշակերտների համար։ Օտարալեզու տեքստի իմաստային ընթերցման տակ հասկացվում է օտարալեզու տեքստի բովանդակությունը ըստ վերնագրի որոշելու ունակությունը, ինչպես նաև գլխավորն առանձնացնելու, հիմնական փաստերի միջև տրամաբանական հաջորդականությունը բացահայտելու, տեղեկատվությունը գնահատելու կարողությունը: Հոդվածում խոսվում է տեքստի հետ աշխատելու մեթոդների և ձևերի, վարժությունների համակարգի և դրանց կատարման հաջորդականության մասին։ In this article the author discusses the questions of learning the basics of semantic reading, a capability to determine the content of the text by title and key words. It also includes an ability to emphasize major facts, to define their logical sequence and evaluate information. The author discusses methods and ways of working with a text, the system of exercises and the sequence of their implementation. В статье рассматриваются вопросы обучения основам смыслового чтения, что является актуальным для учащихся. Под смысловым чтением иностранного текста понимается умение определять содержание текста по заголовку, выделять главное, устанавливать логическую последовательность основных фактов, оценивать информацию. В статье говорится о методах и приёмах работы с текстом, о системе упражнений и последовательности их выполнения.
Keywords: Методика преподавания немецкого языка