Կյանքը բանաստեղծություն է, եթե ընթերցես… - Կարապետյան, Իգոր
The review considers the collection of poems "Hope and Expectation" by Sargis Mkhitaryan. In the associative-semantic field "Life is hope", the concepts "Life", "Love", "Eternity", "Beauty" are analyzed. From the point of view of the conceptual theory of metaphor, "Life is a lie," "Life is a scene," "Life is a game" metaphors are analyzed, the analysis of which aims at revealing the inner world of the poet on the verge of Truth and Beauty, Evil and Good, Life and Death and on the division of false suffering from tragedy․ В данной рецензии рассматривается сборник стихов “Надежда и ожидание” Саргиса Мхитаряна. В ассоциативно-семантическом поле “Жизнь – это надежда” анализируются концепты “Жизнь”, “Любовь”, “Вечность”, “Красота”. С точки зрения концептуальной теории метафоры рассматриваются “Жизнь – это ложь”, «Жизнь - это сцена», «Жизнь - это игра» метафоры, анализ которых направлен на выявление внутреннего мира поэта на грани Истины и Красоты, Зла и Добра, Жизни и Смерти и на разделение ложного страдания от трагедии. Սույն գրախոսականում խոսութային վերլուծության է Սարգիս Մխիթարյանի «Հույս և սպասում» բանաստեղծությունների ժողովածուն: «Կյանքը հույս է» խոսույթի իմաստային-զուգորդական դաշտում վերլուծվում են «Կյանք», «Սեր», «Հավերժություն», «Գեղեցիկ» հասկացույթները: Կոնցեպտուալ փոխաբերության տեսության դիտակետում են հայտնվում «Կյանքը կեղծիք է», «կյանքը խաբկանք է», «կյանքը բեմ է», «կյանքը խաղ է» փոխաբերությունները, որոնց վերլուծությունը միտված է պոետի ներաշխարհը Ճշմարտի և Գեղեցիկի, Չարի և Բարու, Կյանքի և Մահվան բացահայտելուն և կեղծ տառապանքն իրական ողբերգությունից սահմանազատելուն:
Keywords: Գրախոսություն