Переносное значение глаголов движения - Мирзоян, С.
Փոխաբերական իմաստով օգտագործվող շարժում ցույց տվող բայերով բառակապակցությունները շատ գործածական են, սակայն նրանց օգտագործումը խոսքի մեջ կապված է հայտնի դժվարությունների հետ: Ուսանողների խոսքում դրսևորվող սխալները կանխելու համար և նման բառակապակցությունների ճիշտ օգտագործման հմտություններն ամրապնդելու համար անհրաժեշտ է վարժությունների մշակված համակարգ: Փոխաբերական իմաստ ունեցող շարժում ցույց տվող բայերի հետ աշխատելու ժամանակ դասախոսի կարևոր խնդիրներից մեկը ամեն մի բառակապակցություն որպես խոսքի ամբողջական միավոր առավելագույն ճշգրտությամբ իմաստավորելն է: Phrases with verbs of motion in a figurative sense is very commonly used, but their use in speech associated with certain difficulties. To prevent the occurrence of errors in the speech of students and secure the skills of correct use of such phrases is necessary to develop a system of exercises. One important task of the teacher when working with verbs of motion in a figurative sense - with maximum precision reveal the meaning of each phrase as an integrated voice unit. Словосочетания с глаголами движения в переносном значении весьма употребительны, однако их использование в речи сопряжено с известными трудностями. Чтобы предупредить появление в речи слушателей ошибок и закрепить навыки правильного употребления подобных словосочетаний, необходима разработанная система упражнений. Одна из важных задач преподавателя при работе с глаголами движения в переносном значении - с максимальной точностью семантизировать каждое словосочетание как целостную речевую единицу․
Keywords: Русский язык