Թիմային աշխատանք որպես ավագ դպրոցակաների հոգեբանական խնդիրների լուծման, հոգեշտկման ու հոգեկարգավորման գործոն - Ալոյան, Արմինե
В статье рассматривается вопрос создание старших школ в системе образования, необходимость и важность внедрения новых форм психологической работы, направленной на повышение эффективности образовательной деятельности, а так же личностного роста старшеклассников. С этой точки зрения особое значение имеет процесс командообразования в классных коллективах старшеклассников. Использование функций команды в этом аспекте поможет решить множество психологических проблем в этом звене образования. In the article it is spoken about formation of high schools in Artsakh education system and in this circle about investment of new forms of psychological work which is directed to the effectiveness increase of learners' educational work . In this case it is important to underline the role of high school classes as a tendency of team development. The usage of team function in high schools will give an opportunity not only to form classes as teams, but also will promote each member’s personal and individual team development. Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում կրթահամակարգում ավագ դպրոցների ձևավորմանը և այդ օղակում սովորողների կրթադաստիարակչական աշխատանքների արդյունավետության բարձրացմանն ուղղված հոգեբանական աշխատանքի նոր ձևերի ներդրմանը: Այս տեսանկյունից կարևորվում է ավագ դպրոցներում դասարանները որպես թիմեր զարգացնելու միտումը: Թիմային գործառույթների կիրառումը ավագ դպրոցներում հնարավորություն կընձեռի ոչ միայն դասարանները ձևավորել որպես թիմեր, այլ թիմաձևավորման և թիմազարգացման ճանապարհով նպաստել այդ թիմերի յուրաքանչյուր անդամի անհատական, անձնային զարգացմանը, հոգեշտկմանը և հոգեկարգավորմանը
Keywords: Հոգեբանություն