Արցախի արտաքին շփումները Ղարաբաղյան շարժման փուլում - Ղուլյան, Աշոտ
В рамках данной статьи представлены внешние контакты Арцаха параллельно с институциональным развитием Карабахского движения, которые в основном велись с союзным центром, властями АССР и Азербайджанской ССР. Соблюдая хронологическую последовательность, рассматриваются постановления относительно Арцаха, принятые руководством СССР, Армянской ССР и Азербайджанской ССР. The article presents the Artsakh foreign ties carried out mainly with the central government of the Soviet Union, the authorities of Armenian SSR and Azerbaijani SSR in the period of intitutional development of Karabakh movement. Following the chronological order the article touches upon the decisions on Artsakh made by the USSR, ArmSSR, and AzSSR leadership. Սույն հոդվածի շրջանակներում ներկայացվել են Ղարաբաղյան շարժման ինստիտուցիոնալ զարգացմանը զուգընթաց Արցախի արտաքին շփումները, որոնք հիմնականում վարվում էին միութենական կենտրոնի, ՀԽՍՀ և ԱդրԽՍՀ իշխանությունների հետ: Պահպանելով ժամանակագրական հաջորդականությունը՝ անդրադարձ է կատարվել Արցախի վերաբերյալ ԽՍՀՄ, ՀԽՍՀ և ԱդրԽՍՀ ղեկավարության ընդունած որոշումներին:
Keywords: Քաղաքագիտություն