Этномобилизирующий фактор языка на примере Республики Молдова в годы независимости - Степанов, Вячеслав
Հոդվածում վերլուծվում է Մոլդովայի Հանրապետությունում տիրող էթնո-լեզվաբանական իրավիճակը, որը ձևվավորվել է Խորհրդային Միության փլուզումից հետո հասարակության մեջ տեղի ունեցած փոփոխությունների ընթացքում: Հեղինակը ուշադրություն է հրավիրում այն փաստի վրա, որ լեզվական հարցը Մոլդովայում դարձել է քաղաքացիական ազգային դիմակայման սկզբնապատճառներից մեկը և այն մինչև հոդվածի՝ տպագրության հանձնելը լուծված չէ։ The article analyzes the ethno-linguistic situation in the Republic of Moldova which developed during the transformation processes in society, after the collapse of the USSR. The author draws attention to the fact that the language issue in Moldova has been the catalyst and one of the root causes of ethnic confrontation between citizens. The language issue in Moldova has not been resolved until the release of this article in print. Анализируется этноязыковая ситуация в Республике Молдова, которая сложилась в ходе трансформационных процессов в обществе, после распада СССР. Автор обращает внимание на то, что языковой вопрос в Молдове стал катализатором и одной из первопричин этногражданского противостояния.Нерешенность языкового вопроса дает о себе знать вплоть до времени представления данной статьи в печать.
Keywords: Социология