Современный туризм в Республике Арцах: состояние, развитие, вызовы - Петросян, Гаянэ
Սույն հոդվածը նվիրված է Արցախի Հանրապետությունում զբոսաշրջության առկա վիճակի վերլուծությանն ու զարգացման հեռանկարներին։ Հոդվածում վեր են հանված երկրում զբոսաշրջության կայուն զարգացման մարտահրավերները, տրված է Արցախի պատմամշակութային ժառանգության սեղմ նկարագիրը։ Հոդվածում հիմնավորված է այնպիսի քաղաքականության իրականացման անհրաժեշտությունը, որը թույլ կտա ավելի արդյունավետ իրացնել երկրի զբոսաշրջային ներուժը՝ ոլորտի շարունակական զարգացումն ապահովելու նպատակով։ The article is dedicated to the analysis of current state and perspectives of the development of tourism in Artsakh Republic. This article reveals challenges to stable development of tourism in the country, presents a brief list of historical and cultural heritage of Artsakh. The article explains the necessity of implementation of the policy on efficient use of tourist resources for sustainable development of tourism in the country. Данная статья посвящена анализу современного состояния и перспективам развития туризма в Республике Арцах. В ней выявлены вызовы стабильному развитию туризма в стране, представлен краткий перечень историко-культурного наследия Арцаха. В статье обоснована необходимость осуществления политики, способствующей более эффективному использованию туристских ресурсов в целях устойчивого развития туризма в стране.
Keywords: Туризм