Գրության և արտասանության զուգաձևությունները ժամանակակից հայերենում - Ղազարյան, Հասմիկ
В рамках данного исследования представлены правила написания и звучания в соответствии с нормами современного армянского языка тех параллельных форм, к которым относятся орфоэпия, орфография, ударение, перенос, склонения имен, заключенных в кавычки, и использование артикля. Анализ указанных выше параллельных форм мы провели отдельно, по возможности подчеркнув их прикладные, смысловые, созидательные и стилистические особенности. The parallel forms of օrthology, օrthography, accent notation, syllabification, as well as case ending and article use of the nouns enclosed in quotation marks, corresponding to the writing and pronouncation norms of the modern Armenian language are presented within the scope of this article. The examination of the above mentioned parallel forms has been implemented separately, considering their application, semantic, structural, stylistic features as far as possible. Սույն աշխատանքի սահմաններում կներկայացնենք ժամանակակից գրական հայերենի գրության և արտասանության նորմով ընդունված այն զուգաձևությունները, որոնք վերաբերում են ուղղախոսությանը, ուղղագրությանը, շեշտադրությանը, տողադարձին, չակերտներում առնվող անունների հոլովական վերջավորությունների և հոդերի գրությանը: Վերը նշված զուգաձևությունների քննությունը կփորձենք կատարել առանձին-առանձին` հնարավորինս անդրադառնալով դրանց կիրառական, իմաստային, կառուցվածքային և ոճական առանձնահատկություններին
Keywords: Հայոց լեզու