Կոնդենսատորների կառուցվածքային տեսակները և դրանց առնչվող կիրառական բնույթի խնդիրներ - Պետրոսյան, Լ. Ն.; Պետրոսյան, Ն. Լ.; Էլոյան, Գ. Ա. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում առաջարկվում է մեթոդիկա բարդ համակարգի կամ կառուցվածքի էլեկտրաունակությունը որոշելու համար, ըստ որի համակարգը բերվում է պարզ կոնդենսատորներից որևէ մեկի դեպքին և համապատասխան ձևափոխություններից հետո կարելի է գտնել արտաքինից շատ դժվար թվացող համակարգի էլեկտրաունակությունը։ Աշխատանքը հատկապես կարևոր է նմանատիպ խնդիրներ լուծելիս ուսանողների տեսական գիտելիքների ստուգման և առաջարկվող մեթոդիկան կիրառելու համար։ В статье предлагается методика для определения электраемкости сложной системы или структуры, в соответствии с которым система преобразуется одного из случае простого конденсаторов и после внесения соответствующих изменений можно найти внешно сложно кажущийся электраемкост системы. Работа особенно важна при решении подобных задач для тестирования теоретических знаний и применения студентов предлагаемой методики. The paper proposes a technique for determining the electrical capacity of a complex system or structure, according to which the system is converted from one of the case of simple capacitors and after making appropriate changes, one can find an externally complex apparent electric system of the system. The work is especially important in solving similar tasks for testing theoretical knowledge and applying the students to the proposed methodology.
Keywords: Էլեկտրատեխնիկա