Կրտսեր դպրոցականների հաղորդակցական կարողության ձևավորման հիմնախնդիրը - Ենոքյան, Տ.Վ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հեղինակը հոդվածում ներկայացնում է պատմական ակնարկ կրտսեր դպրոցականների հաղորդակցական կարողության ձևավորման հիմնախնդրի վերաբերյալ: Հոդվածում անդրադարձ է կատարվել տարբեր հեղինակների կարծիքներին՝ նշված հիմնախնդրի վերաբերյալ: Հեղինակը հաղորդակցումն դիտարկել է որպես անձի հասարակական, հոգևոր և անձնային դրսևորման կարևոր միջոց՝ կարևորելով հանրակրթության ոլորտում նպատակաուղղված աշխատանք իրականացնելը հաղորդակցական կարողությունների ձևավորման ուղղությամբ, քանի որ այն անձի ձևավորման հիմնական գործոններից է: В статье автор представляет исторический обзор о проблеме формирования коммуникативной способности у младших школьников. В статье затронута мнение разных авторов о данной проблеме. Автор рассматривал коммуникативность как важное средство обшественного, духовного и личностного проявления индивида, подчеркивая важность осуществления целенаправленной работы в области общего образования, поскольку это основной фактор формирования личности. In the article the author provides historical overview of the issue of formation of communication skills of elementary school children. In the article the author makes reference to different authors' views about the mentioned issue. The author considers communication skills as an important factor of a person's social, spiritual and personal appearance, emphasizing the need to take measures in the public education to develop communication skills, as they are one of the main factors of a person's formation.
Keywords: Հաղորդակցման մշակույթ