Асиметрическое С-алкирование аланина в хиральном комплексе с ионом Ni(II)․ Стереоселективный синтез небелковых D-a-аминокислот - Сагиян, А. С.; Оганесян, Ц. К.; Сагян, С. 3.; Белоконь, Ю. Н.
Մշակված է ունիվերսալ մեթոդ ասիմետրիկ սինթեզի ոչ սպիտակուցային D-բացարձակ կազմաբանությամբ а -փոխարինված а -ամինաթթվի ձևավորման համար, ալանինի С ալկիլացման ճանապարհով Ni2' Շիֆֆի հիմնային համակարգում, D-2- N (N’-բենզինպրոլիլ) ամինոբէնզոֆենոն ոեազենտի հуտ, ո րին հաջորդում է համակարգերի մասնատումը և նպատակային ամինաթթուների անջատումը:
Keywords: Химия