Процесс частичной ортогонолизации и его применение к задаче оптимального назначения - Дадаян, Д. С.; Туниев, А. Д.
Լ. Խաչիյանի աշխատանքից հետո զարգացել Է գծային ծրագրավորման խնդիրների լուծման նոր ուղղության' ներքին կետերի մեթոդը: Այս մեթոդով շարժումը դեպի օպտիմալ կետ կատարվում Է ներքին կետերով: Այստեղ ներկայացվում Է մի մեթոդ, որի միջոցով, վերլուծական եղանակով որոշվում է սկզբնական ներքին կետը օպտիմալ նշանակման խնդրի համար: Այս կետը նաև խնդրի նորմալ թույլատրելի լուծումն Է: Վերլուծական եղանակով որոշում ենք սկզբնական սիմպլեքս աղյուսակը այդ կետի համար: Քննարկվում են տվյալ մեթոդի կիրաոման հնարավորությունները տրանսպորտային խնդիրների լուծման գործում:
Keywords: Математика