Հիմնական և երկրորդական ձևույթների տարբերակումը մասնագիտություն, զբաղմունք, պաշտոն ցույց տվող վերջնաբաղադրիչներով բառերում - Ջոլֆայան, Ռ. Պ. (Մանկավարժ հրատ․)
Ուսումնասիրության նպատակն է սահմանազատել երկարժեք ձևույթների երկու եզրերի բառակազմական գործառույթները՝ սահմանելով մասնագիտություն, զբաղմունք, պաշտոն ցույց տվող հնչյունախմբերի հիմնական/արմատ/ և երկրոր-դական բառակազմական /ածանց/ արժեքների տարբերակման սկզբունքները: В работе исследованы словообразовательные элементы, которые обозначают профессию, занятие, должности. Следует иметь в виду, что указанные составляющие элементы являются как отдельными корнями, так и суффиксами, которые образовались в течение исторического развития языка от соответствующих корней. The composite words in the modern Armenian language feature clusters indicating profession, occupation and position, which can be divided into three categories according to their word-formative value: a – affixes, b – roots, c – multifunctional morphemes, i.e. compositions which can function both as roots and affixes on the level of word formation. The current study is dedicated to those morphemes, which are interpreted differently in terms of being roots or affixes in the Armenian linguistics, and the boundary between roots and affixes are not always correctly set.
Keywords: Բառակազմական գործառույթներ