Հանրակրթական դպրոցում ստոխաստիկայի տարրերի դասավանդման մեթոդիկայի կատարելագործման ուղիները - Մինասյան, Ա. Ի. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում ներկայացված է մաթեմատիկայի դպրոցական դասընթացում ստոխաստիկայի տարրերի ուսուցման գործընթացի կազմակերպումը՝ ակտիվ, ինտերակտիվ մեթոդների և մեթոդական հնարների կիրառման միջոցով: Մատնանշվում են այն մեթոդներն ու մեթոդական հնարները, որոնք առավելագույնս արդյունավետ ու կիրառելի են ստոխաստիկական նյութի ուսուցման գործընթացում: Բանալի բառեր. հավանականություննների տեսություն, մաթեմատիկական վիճակագրություն, մեթոդներ և մեթոդական հնարներ, դասավանդում: Статья посвящена организации учебного процесса элементов стохастики в школьном курсе математики с использованием активных, интерактивных методов и методических способов. Отмечаются, те методы и методические способы, которые наиболее эффективны и применимы в процессе обучения стохастического материала. The present article devoted to the organization of the teaching process of stochastic elements in the school course of mathematics through the use of active, interactive methods and methodological skills. The methods and methodological skills that are most effective and applicable in the learning process stochastic material are indicated.
Keywords: Մաթեմատիկական վիճակագրություն