Համառուսաստանյան պրոլետարիատի համակարգում Արևելյան Հայաստանի բանվոր դասակարգի կրթական-որակական աճը (XIX դ. երկրորդ կես—XX դ. սկիզբ) - Ս. Ս Հակոբյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Рабочий класс Восточной Армении, являясь частью всероссийского пролетариата,нес на себе те основные черты культурно-качественного роста, которые были свойственны пролетариату страны в целом.
Keywords: H Social Sciences; Communities; Classes; Races; Industries; Land use; Labor; L Education