Կրտսեր դպրոցականների հաղորդակցական կարողությունների ձևավորմանն ուղղված մեթոդների և միջոցների կարևորությունը - Ենոքյան, Տ.Վ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում ներկայացված են դպրոցականների հաղորդակցական կարողությունների ձևավորմանն ուղղված ուսումնական մեթոդներ և միջոցներ: Կրտսեր դպրոցականների հաղորդակցական կարողությունների ձևավորումն արդյունավետ է, եթե կիրառվեն այնպիսի առաջադրանքներ, որոնք հնարավորություն են տալիս աշակերտներին ազատ արտահայտել իրենց միտքը և զգացմունքները: В статье представлены учебные методы и средства, которые способствуют формированию коммуникативных способностей школьников. Показано, что навыки общения могут формироваться посредством целенаправленной работы, путей разделения фаз формирования коммуникативных способностей, подчеркнув их важность в процессе обучения. Формирование коммуникативных навыков младших школьников эффективны, если в процессе обучения применяются задачи, которые дают возможность школьнику свободно выразить свои мысли и эмоции. The teaching methods and means that contribute to the formation of schoolchildren's communicative abilities have been presented in the article. The formation of junior schoolchildren's communicative abilities is effective, if the tasks, which provide pupils to express their minds and emotions, will be used.
Keywords: Մեթոդաբանություն