Геноцид: переосмысление понятия - Бегларян, Кристине (Զանգակ հրատ.)
There are many scholars, who studied genocide and all of them indicate three meanings to this concept. The article analyzes the different interpretations of the concept, as well as the historical facts about genocide. The author studied various methods of pressure on the way of interpreting the concept of genocide, and presented them in the form of three different categories. Based on the investigations the author offers his own definition of the term genocide and tries to interpret its reasons and causes from her personal view. «Ցեղասպանություն» հասկացության ուսումնասիրմամբ և վերլուծությամբ զբաղվել են բազմագիտակ հետազոտողներ, որոնցից յուրաքանչյուրն իր ներդրումն է ունեցել դրա մեջ: Հեղինակը վերլուծում է տվյալ հասկացության զանազան քննարկումներ, ցեղասպանության պատմական փաստեր: Ուսումնասիրված են «ցեղասպանություն» հասկացության մեկնաբանման մեթոդի ճնշման տարբեր մեթոդներ, որոնք ներկայացված են հոդվածում երեք տարբեր աստիճաններով: Ներկայացվում է նաև «ցեղասպանութուն» եզրույթի հեղինակային սահմանումը:
Keywords: Геноцид