Շարահյուսական ընդհանուր միավորներ և շարահյուսական հանրոլորտ (կառուցվածքային վերլուծության փորձ ըստ ժամանակակից հայերենի տվյալների) - Դ. Վ. Գյուլզատյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Общая синтаксическая единица (ОСЕ) определяется как общий элемент в составе синтаксической сверхсинтагмы (обобщенной синтагмы). ОСЕ присуща двухплановость—одновременная отнесенность к планам содержания и выражения.
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature