Приоритеты современной психологической науки Казахстана - Намазбаева, Жамиля (Զանգակ հրատ.)
The article covers the importance of psychological science and practice for Ghazakhstan society development. The issues of human role in the society reorganization are considered within March message of Kazakhstan President Norsultan Nazarbaev to the people of Kazakhstan. The problems of personality, human potential and psychological situation in the society are indicated. Current psychological issues of education in higher educational organization are reflected. The breakthrough trends of psychological science and practice will result modernization of current society. Հոդվածը լուսաբանում է հոգեբանական գիտության կարևորությունը Ղազախստանի հասարակության ներդաշնակ զարգացման գործընթացում: Հասարակության վերակազմակերպման մեջ մարդկային դերի հիմնախնդիրները քննարկվել են Ղազախստանի նախագահ Նորսուլթան Նազարբաևի` մարտ ամսին կարդացած զեկույցում, որն ուղղված էր Ղազախստանի ժողովրդին: Հոդվածում առաջ են քաշվում անձնավորության տարբեր հիմնախնդիրների ներուժի և հոգեբանական իրավիճակի դերը հասարակության մեջ: Շեշտվում են նաև կրթության ընթացիկ հոգեբանական հիմնախնդիրները բարձրագույն ուսումնական հաստատություններում: Հասարակության զարգացման գործընթացում հոգեբանական գիտելիքների դերի և նշանակության ընդգծումը կհանգեցնի հասարակության արդիականացմանը:
Keywords: Психология