Միքայել Նալբանդյանի «Երկու տող» պամֆլետը - Խաչատրյան, Լուսինե
Հոդվածը նվիրված է Միքայել Նալբանդյանի «Երկու տող» նշանավոր պամֆլետի քննությանը: Մասնավորապես նկատվել է, որ այն ոչ միայն հայ գրականության մեջ պամֆլետի դասական առաջին օրինակներից մեկն է, այլև միջժանրային փոխակերպումների բավական ուշագրավ մի ստեղծագործություն, ուր պամֆլետի ժանրին են միախառնվում զանազան քաղվածքներ, նամակներ, վավերական հիշատակություններ, խոսուն երկխոսություններ, որոնք մի կողմից ուժեղացնում են նկարագրությունների հավաստիությունը, մյուս կողմից՝ հարստացնում պամֆլետը՝ հարակից ժանրերի ինքնատիպներհյուսումներով: The article is dedicated to the analysis of Mikael Nalbandian’s famous pamphlet “Two Lines”. It particularly notes, that this is not only one of the first examples of pamphlet in Armenian literature, but is also a rather interesting sample of midgenre transformation in which the genre of pamphlet is intertwined with various extracts, letters, documentary memoirs, expressive dialogues, which, on one hand, strengthen the preciseness of descriptions, and, on the other hand, are enriching the pamphlet with peculiar entwines of adjacent genres.
Keywords: Գրականագիտություն