Տեղաշարժերը Գեղամավանի խոսվածքում - Սաղաթելյան, Ռիտա
Հոդվածում ուսումնասիրել ենք Գեղամավան գյուղի բնակչության խոսքը: Հարցման են ենթարկվել տարիքային ու սոցիալական տարբեր խմբերի մարդիկ: Հարցումների արդյունքում ի հայտ եկած հնչյունական, ձևաբանական և բառապաշարային մի շարք տեղաշարժերի հիման վրափորձել ենք ցույց տալ, թե ինչ չափով է գրականացվել գյուղաբնակների լեզուն, և որքան իրատեսական է մոտ ապագայում խոսվածքի վերացումը: В статье мы изучили диалект населения села Гегамаван. Были опрошены группы людей разных возрастных категорий и разного социального положения. На основе фонетических, морфологических и лексических произношений, выявленных в результате опросов, мы попытались показать, в какой степени развивался язык сельского населения, и какая вероятность того, что в ближайшем будущем произойдет полное искоренение данного диалекта. The aim of this article is to study the speech peculiarities of Geghama village population. The participants of the given inquiry were people of different ages and social classes. Having based on phonetic, morphological and vocabulary transpositions we have shown not only the level of literalization of the particular dialect, but also the danger of its further extinction.
Keywords: Լեզվաբանություն