К подходу изучения психологии дедуктивно умозаключающего мышления - Погосян, Рубен (Զանգակ հրատ.)
Հողվածում հարց է բարձրացվում այն մասին, որ մտահանգման հոգեբանական ռեալությունը անհրաժեշտ է ուսումնասիրել տրամաբանական սխեմաներից դուրս: Մինչդեռ այն հնարավոր է հետազոտել տրանսցենդենտալ հոգեբանության մեթոդաբանական դիրքերից, որն առաջարկել է Ա. Ի. Միրաքյանը՝ արդյունավետորեն ուսումնասիրելով ընբռնման մոդալականության գործընթացները: The article raises an issue that reality of conclusive psychology should be studied out of logical schemes. However, it is possible to examine from the angle or position of transcendental psychology, which is proposed by A. Miraqyan, who efficiently studied processes of modality of perception.
Keywords: Психология