Նաղաշ Հովնաթանի խնջույքի և ուրախության երգերը - Հովսեփյան, Հասմիկ
Հոդվածում ներկայացրել ենք Նաղաշ Հովնաթանի խնջույքի և ուրախության երգերը։ Ցույց ենք տվել, որ դրանք դուրս են գալիս զուտ ճանաչողական սահմանագծից և գաղափարական եզրակացությունը մարդու և բնության միասնությունն է։ Հատկապես կանգ ենք առել հեղինակի բանաստեղծության մարդասիրական որակներին և վերջինիս կենսասիրական մղումներին կյանքի յուրաքանչյուր պահի իմաստավորման ճանապարհին՝ հանգելով այն եզրակացությանը, որ Հովնաթանի բանաստեղծական աշխարհում մարդը ձեռք է բերում ընդհանուր և համամարդկային գծեր։ В статье представлены песни пиршества и радости Нагаша Овнатана. Мы показали, что они находятся вне познавательной границы, и идейное заключение является единство человека о природы. Особенно мы остановились на гуманитарных качеств и жизнелюбие автора, на каждом шагу осмысления жизни, и пришли к выводу, что в поэтическом мире Овнатана, человек приобретает общие и общечеловеческие черты. The article presents the songs of feasting and joy of Nagash Ovnatan. We have show that they are outside the boundaries of the cognitive, and the ideological conclusion is the unity of man and nature. Especially we stopped at the humanitarian qualities and love for life of the author, every step of thinking about life, and we came to the conclusion that in the poetic world of Ovnatan, the person gets the common and universal human traits.
Keywords: Գրականագիտություն