Եղեռնի թեման Գ. Էմինի ստեղծագործություններում - Համբարձումյան, Քրիստինե
Անհատի պաշտանունքի հաղթահարումից հետո եղեռնի թեման դարձավ հայ գրականության հիմնական թեմաներից մեկը: Այն Գ. Էմինի ստեղծագործություններում արծարծվեց պատմական հիշողություն ազգային ինքնությունը հաստատելու նպատակադրումներով: После развенчания культа личности тема геноцида в армянской литературе стала одной из главных. В произведениях Г.Эмина эта тема затрагивается в связи с необходимостью освежить историческую память и сохранить национальную идентичность. After having overcome the cult of personality, the motif of genocide became one of the core motifs in Armenian literature. The motif of genocide in G. Emin’s works is introduced for the national identity to be regained through the historical memory.
Keywords: Գրականագիտություն