Ինքնակենսագրության տարրը Մ. Տվենի «Կոնուկտիկուտի Յանկին Արթուր թագավորի արքունիքում» ստեղծագործության համատեքստում - Ներսեսյան, Անի
Քննելով Մարկ Տվենի «Կոնուկտիկուտի Յանկին Արթուր թագավորի արքունիքում» վեպը ժամանակակից համատեքստում, աղերսներ են նկատվում հեղինակի կենսագրության և ստեղծագործության մեջ նկարագրված երևույթների միջև: Հեղինակը վեպում առաջ է քաշել իր ժամանակաշրջանին հուզող խնդիրները ու առաջարկել լուծումներ՝ այս ամենը քողարկելով իրեն բնորոշ հումորով, երբեմն անգամ սատիրայով, այլաբանությամբ և համեմատություններով: Հեղինակը վեպի հերոսին ներկայացնում է որպես իդեալ ու նրա նման հերոսների գործունեության մեջ տեսնում է իր երկրի ապագան: Основной целью данной статьи является исследование романа Марка Твена “Янки из Коннектикута при дворе короля Артура” в современной интерпретации. В статье предпринята попытка провести параллель между жизнью и творчеством автора с использованием событий, описанных в романе. При исследовании романа мы видим, что автор затронул некоторые проблемы своей эпохи и предложил решения, с присущим ему юмором, сатирой, иносказанием и сравнениями. Своего героя автор считает идеалом и будущее своей страны видит в лице подобных героев. The main purpose of the current article is to examine the target “A Connecticut Yankee in King Arthur's Court “novel by Mark Twain in the modern context comparing the author’s life and the facts described in the novel. The analysis make it clear that the author discusses the problems existing at that period, makes some suggestions decoding these all with humor, even satire, comparisons and allegory, which is toо typical of Twain. The hero of the novel is considered as an ideal and the prosperous future of his country is seen in him.
Keywords: Գրականագիտություն