Հովհաննես Այվազովսկու նկարիչ ժառանգները - Հակոբյան, Արա
Մեծանուն ծովանկարիչ Հովհաննես Այվազովսկու ժառանգներ Միխաիլ Լատրինը, Ալեքսեյ Գանզենը, Նիկոլայ և Կոնստանտին Արցեուլովները զբաղվել են նկարչությամբ՝ մասնավորապես պատկերելով ծովային բնանկարներ, որոնք այսօր զարդարում են աշխարհի տարբեր թանգարանները: Իրենց կենդանության օրոք նրանք հասել են բարձր ճանաչման՝ շփվել ռուս և եվրոպացի նշանավոր մտավորականների հետ, գնահատել կայսր և կայսրուհու կողմից: Հոդվածում ամփոփ ներկայացվում է վերոհիշյալ արվեստագետների կյանքը, գործունեությունը և նրանց հիմնական ստեղծագործությունները: Потомки знаменитого мариниста Ивана Айвазовского: Михаил Латри, Алексей Ганзен, Николай и Константин Арцеуловы, занимались рисованием, в частности изображением морских пейзажей, которые на сегодня /являются украшениями различных музеев мира/ украшают разные музеи мира. Еще при жизни они достигли высокого признания, общались с российскими и европейскими известными мыслителями-интеллигентами, были оценены со стороны императора и императрицы. В статье сжато изложены жизнь, деятельность и основные произведения перечисленных авторов. The offsprings of the renowned maritime painter Hovhannes Ayvazovsky – Mikhail Latrin, Aleksey Ganzen, Nikolay and Constantine Artseulovs also dedicated their lives to painting – depicting, in particular, seascapes that actually constitute the aesthetic treasures of different museums all over the world. While alive they could reach high level of recognition in direct contact with famous Russian and European intellectuals and were highly appreciated by the Emperor and Empress.
Keywords: Մշակութաբանություն; Գեղանկարչություն; Արվեստի գործիչներ