Սեռական հոլովի իմաստային դաշտը հայերենում և իսպաներենում - Մելքոնյան, Նարինե
Սույն հոդվածը նվիրված է ժամանակակից հայերենում և իսպաներենում սեռական հոլովի իմաստային դաշտի քննությանը: Համաժամանակյա կտրվածքով երևան են հանվում բովանդակության պլանի նմանություններն ու տարբերությունները, բացահայտվում իրականության տարաբնույթ հարաբերություններ: Սեռական հոլովի իմաստային դաշտի սպառիչ ուսումնասիրությունը կատարվում է հիմնական իմաստի ու այդ իմաստից ծնունդ առած մասնավոր իմաստների քննությամբ: Այսպիսի քննությունը, ի տարբերություն բառակազմական և ձևաբանական վերլուծության, հնարավորություն է տալիս բացահայտելու և նկարագրելու իմաստային դաշտի բազմաթիվ առանձնահատկություններ` անկախ զուգադրման տարբեր կաղապարներից: Статья посвящена исследованию семантического поля родительного падежа в современном армянском и испанском языках. В синхроническом аспекте в плане содержания раскрываются сходства и различия, выявляются различные отношения, выражающиеся рассматриваемыми формалии. Исчерпывающее изучение семантического поля родительного падежа проводится на основе исследования глaвного смысла и порождающихся от него частных смыслов. Такое рассмотрение, в отличие от морфологического и словообразовательного анализов, дает возможность выявить и описать многочисленные характерные особенности семантического поля, независимы от того, какие модели ставятся на основе. Current article focuses on the investigation of the semantic field of modern Armenian and Spanish languages. In synchronic terms some similarities and differences are examined within the content plan, various kinds of relations of reality are revealed. An exhaustive study of the semantic field of genitive case is carried out by the investigation of the main meaning and some private meanings generated by it. Such consideration, in contrast to the formative and morphological analysis, gives an opportunity to identify and describe many characteristic features of semantic field regardless of the different compared templates.
Keywords: Լեզվաբանություն