Ժողովրդախոսակցական բառաշերտը Աբիգ Ավագյանի արձակում - Եղիազարյան, Սաթենիկ
Այսպիսով` առօրյա խոսակցական ոճին բնորոշ բառախմբերն աշխուժություն և կենդանություն են հաղորդում թե̕՜ հեղինակի, և թե̕՜ հերոսների խոսքին` ընդգծելով ժողովրդի լեզվամտածողությունն ու արտահայտիչ խոսքը: Վերջիններիս տեղին և չափավոր գործածությամբ հեղինակը կարողացել է ստեղծել պատկերավոր և աշխույժ ժողովրդական խոսք, որը սեղմ է, անմիջական և տրամաբանական, լի կենսափորձով և իմաստությամբ: Таким образом, присущие повседневному разговорному стилю группы слов передают живость и резвость речи как автора, так и его героев, подчеркивая тем самым языковое мышление и выразительную речь народа. Применяя последние к месту и соразмерно, автору удалось создать образную и живую народную речь, которая лаконична, непосредственна и логична, богата жизненным опытом и мудростью. So, colloquial language transfers liveliness to the author՚s and heroe՚s speech, emphasizing people՚s linguistic thinking and expressive speech: The author uses them to make his writing vivid and lively, wich is brief, direct and logical full of esperience and wisdom.
Keywords: Լեզվաբանություն