Роль спортивной мотивации на ранних этапах становления личности спортсмена - Мкртчян, Нуне (Զանգակ հրատ.)
Studies devoted to the study of the motivational sphere of the athlete are numerous, but the motivational sphere has not been sufficiently studied in children’s and youth sports. This article analyzes theoretical and practical research in this field, which makes it possible to identify the most important motives for the formation of the athlete’s personality. Այսօր մարզիկի դրդապաաճառային ոլորտի ոաումնասիրությունները մեծ թիվ են կազմում, սակայն մարզիկի դրդապատճառային ոլորտը բավարար ուսումնասիրված չէ մանկապատանեկան մարզաձևերում: Տվյալ հոդվածում քննարկվում են երիտասարդ մարզիկի հիմնական դրդապատճառների հետազոտմանը նվիրված տեսական և փորձարարական հետազոտություններ, ինչը հնարավորություն է տալիս, հաշվի առնելով քննարկվող տարիքի հոգեբանական առանձնահատկությունները, դուրս բերել մարզիկի կայացումը պայմանավորող առավել կարևոր դրդապատճառները:
Keywords: Психология