Тотальное эндопротезирование бедренной костиу 17-летней девушки по поводу местнораспространенной остеосаркомы - Галустян, Г. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Աշխատության մեջ ներկայացվում է վերջույթների ոսկորների չարորակ ուռուցքների օրգանապահպան բուժման խնդրի վիճակը ժամանակակից ուռուցքաբանության ձեռքբերումների լույսով։ Հայաստանի Հանրապետությունում առաջին անգամ կատարվել է ազդրոսկրի և հարակից զույգ հոդերի միաժամանակյա էնդոպրոթեզավորում օստեոսարկոմայի առկայությամբ: The paper presents the state of the problem of organ-preserving treatment of malignant tumors of the bones of the extremities in the light of the achievements of modern oncology. For the first time in the Republic of Armenia, simultaneous endoprosthetics of the femur and a pair of adjacent joints were performed in a 17-yearold girl with locally advanced osteosarcoma.
Keywords: Опухоли