Վան քաղաքի բնակչությունը (XIX դ. վերջին քառորդ—XX դ. սկիզբ) - Արմեն Միքայելյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
На протяжении указанного периода времени г. Ван населяли армяне, турки и пр. народности, среди которых основным по численности являлись автохтоны—армяне.
Keywords: History; Demography; Population; Vital Events; Վիճակագրություն; D History; H Social Sciences