Հայերենի ուժգնության և տևողության փոփոխությունները խոսքի տարբեր ոճերում - Գրիգորյան, Գայանե
Խոսքը հաղորդակցման հիմնական միջոցն է, որը տեղեկատվության փոխանցման, մարդկանց հետ շփվելու, հույզեր արտահայտելու հզոր միջոց է։ Խոսքի արդյունավետության և ազդեցության երկու կարևոր տարրերն են ուժգնությունն ու տևողությունը, որոնք էականորեն ազդում են խոսքի ձևավորման վրա: Այս չափանիշները տարբեր են խոսքի տարբեր ոճերում, այնպես որ որևէ հաղորդագրություն արդյունավետ կերպով փոխանցելու համար պետք է հաշվի առնել ուժգնության և տևողության կարևորությունը։ Սույն հոդվածում ուսումնասիրվում են հնչամիավորների ուժգնությունն ու տևողությունը խոսքի տարբեր ոճերում: Speech is the main means of communication, which serves as a powerful tool of transmitting information, communicating with people, and expressing emotions. Two important elements of speech effectiveness and impact are intensity and duration, which significantly affect speech design. These criteria are different in different styles of speech, so one can evaluate all the nuances of communication and use them for more effective transmission of the intended message. In this article, the intensity and duration of speech units are considered, examining them in different styles. Речь является основным средством общения, которое служит мощным средством передачи информации, общения с людьми, выражения эмоций. Двумя важными элементами речевой эффективности и воздействия являются интенсивность и длительность, которые существенно влияют на формирование речи. Эти критерии различны в разных стилях речи, поэтому можно оценить все нюансы общения и использовать их для более эффективной передачи сообщения. В данной статье рассматриваются интенсивность и длительность речевых единиц в разных стилях речи.
Keywords: Ոճաբանություն; Հայերեն; Քննարկումներ