О специфике музыкального образа - Марина Шамахян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Երաժշտական կերպարի տեսական պրոբլեմների ուսումնասիրությունն ու մշակումը ունեն գիտական և արդիական նշանակություն։ Այդ կերպարի էությունը օբյեկտիվի և սուբյեկտիվի, ռացիոնալի և էմոցիոնալի, ընդհանուրի և մասնակիի միասնության մեջ է։ Ինչպես ամեն մի արվեստում, երաժշտության մեջ ևս արտահայտչականությունն ու պատկերավորությունը հանդես են գալիս միասնաբար։
Keywords: M Music and Books on Music; M Music