Արևային կայանների դիսկրետ ռեժիմում արևին հետևող համակարգի մշակումը - Աղաբեկյան, Դ. Վ.; Այվազյան, Ա. Գ.; Թովմասյան, Ա. Ա.; Վարդանյան, Ա. Ա. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Մշակվել և փորձարկվել է արևային կայանների համար դիսկրետ կարգավորման ռեժիմում արևին հետևող համակարգ: Ցույց է տրվել, որ կողմնորոշման կարճ դադարների կիրառումը հանգեցնում է պտտող սարքակազմի էլեկտրաէներգիայի ծախսի մի քանի անգամ նվազեցմանը` արևային կայանով գեներացված էլեկտրաէներգիայի աննշան փոքրացման դեպքում: Для солнечных станций разработана и испытана система слежения за Солнцем в режиме дискретного регулирования. Показано, что применение коротких остановок позиционирования приводит к сокращению энергопотребления поворотного устройства в несколько раз, при этом дневная выработка электроэнергии уменьшается незначительно․ A solar tracking system in discrete control mode has been developed and tested for solar stations. It has been shown that the use of short positioning stops leads to a reduction in the power consumption of the rotary device several times, while the daily power generation decreases slightly.
Keywords: Ռադիոէլեկտրոնիկա