Антивоенное движение демократической молодежи мира во II половине 40-х годов XX в. - Дадаян, C. В.
Աշխարհի երիտասարդական հակաոազմական շարժումը 40-ական թվականների II կեսին ընթանում էր դեմոկրատական երիտասարդության համաշխարհային ֆեդերացիայի և միջազգային ուսանողությսւն միության ղեկավարությամբ: Դեմոկրատական երիտասարդությանը հավատարիմ մնաց 1945 թվականին Լոնդոնում տված իր երդմանը: Նրանց և աշխարհի հակաոազմական մյուս ուժերի համագործակցությամբ մարդկությանը փրկեց միջուկային զենքի չարիքից: World youth antimilitary movement in the second half of the 4 0 th was going under the leadership of democratic youth world federation and international students union. Democratic youth remained faithful to the oath given in 1945 in London. With the cooperation of the abovementioned organizations and other world antimilitary forces humanity was saved from the evil of nuclear arms.
Keywords: История