Диаграмма плавкости системы Na3AIF6 - KCaF3 - Адамян, P. X.; Арутюнян, М. Г.; Григорян, С. К.; Бабаян, Г. Г.; Сагян, С. 3.
Թերմոգրաֆիական, ռենտգենոֆազ, բյուրեղաօպտիկ և հալույթների տեսակարար էլեկտրահաղորդականության որոշման եղանակներով ուսումնասիրվել է Na3AlFg -KCaF3 երկկոմպոնենտ համակարգի հալույթային դիագրաման: Ցույց է տրված, որ նշված համակարգում առաջանում են կոնգրուենտ հալվող երկու նոր միացություններ Na3AlF^.KCaF3 և 2Na3AlFg. 3KCaF3: Առաջացած միացությունները բյուրեղանում են խորանարդային սինգոնիայով: At the first time Na3ALF6-KCaF3 binary system has been studied which is a part o f Na3ALF6-KMgF3- KCaF3 ternary system, using methods o f thcrmogravimctric, rocntgeno-phase, and crustal-optic analysis and measuring specific clcctroconductivity o f melts. It has been shown that two Na3ALF6.KCaF3 Na3ALF6-3KCaF3 congruent melting compounds arc forming in this system.
Keywords: Химия