Изобарная теплоемкость и теплопроводность н-гептилового спирта - Арутюнян, Г. С.
Կանոնավոր ջերմային շարժման ռեժիմի մեթոդով երկբջջանի գլանային բիկալորիմեարով փորձնականորեն որոշված է ն-հեպտիլ սպիրտի իգոբար ջերմունակությունը և ջերմահաղորդականությունը ջերմաստիճանի 293-533Կ ե ճնշման 0,1-60 ՄՊա միջակայքում: Իզոբար ջերմունակության որոշման մաքսիմալ սխալը կազմում է 3,5%, իսկ ջերմահաղորդականությանը' 2%: Փորձի արդյունքները ներկայացված են աղյուսակների ձևով։ Isobar heat capacity and conductivity o f N-heptyl alcohol were determined by using the method o f regular heat conditions in two-cell bicalorimcter at the temperature intervals o f 293-533 К and pressure intervals o f 0.1-60 MPa. Maximum relative errors o f determining o f isobar heat capacity don’ t cxccd 3.5% and 2% o f thermal conductivity. Experimental data arc represented in tables.
Keywords: Физика