Геноцид армян—преступление против человечества (О правомерности термина и юридической квалификации) - Юрий Барсегов (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Արդի թուրքական պատմագիտությունը և պաշտոնատար անձիք կաշվից դուրս են գալիս «ապացուցելու», որ ցեղասպանություն (գենոցիդ) տերմինը կիրառելի չէ հայերի ցեղասպանություն՝ մարդկության պատմության մեջ առաջին խոշորագույն միջազգային հանցագործության նկատմամբ, հանցագործություն, որը 1915 թ. կատարվեց Թուրքիայում՝ պետական իշխանության նախաձեռնությամբ ու ղեկավարությամբ։
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); D History