Մակերեսների և ծավալների հաշվումը Սիմպսոնի բանաձևի կիրառմամբ - Ղուլղազարյան, Գ. Ռ.; Ղուլղազարյան, Լ. Գ.; Խաչանյան, Ա. Ա. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում ներկայացված են որոշ հարթ պատկերների մակերեսների և մարմինների ծավալները՝ որոշյալ ինտեգրալի և Սիմպսոնի բանաձևի կիրառմամբ: Ցույց է տրված Սիմպսոնի բանաձևի գործնական կիրառությունը։ В статье вычислены площади и обьемы некоторых плоских фигур и тел с применением определенного интеграла и формулы Симпсона. Показана практическая применимость формулы Симпсона. In this paper it is shown the calculation of areas and volumes of some plane figures and bodes using definite integral and Simpson’s formula. The practical applicability of the Simpson’s formula is shown.
Keywords: Մեթոդաբանություն; Մաթեմատիկա