Երկրաչափական կառուցողական խնդիրների մոդելավորումը «Կենդանի երկրաչափություն» համակարգչային ծրագրի օգնությամբ - Հակոբյան, Մ. Զ.; Պողոսյան, Ս. Գ.; Նահապետյան, Ա. Ա․ (Մանկավարժ հրատ․)
Դիտարկվում է դասավանդման նորագույն մոտեցումներից մեկի՝ «Կենդանի երկրաչափություն» համակարգչային ծրագրի միջոցով երկրաչափական կառուցողական խնդիրների լուծման քայլերի նկարագրությունն ու մոդելավորումը, որի օգնությամբ մաթեմատիկայի ուսուցիչներն իրենց գործունեության մեջ կօգտագործեն դասի իրականացման նոր ուսումնական գործիք և տեխնոլոգիա: Հոդվածում պարզաբանվում է նաև գրաֆիկական հիմքով ձևավորվող տարածական պատկերների բովանդակությունը, կառուցվածքը և գործառույթները, նկարագրվում են երկրաչափական պատկերների ստեղծման, նրանց ճշգրտման և սովորողի կարողությունների հայտնաբերման համար հանձնարարությունների ստեղծման դիդակտիկ պայմանները: В статье разъясняется сущность, структура и функции пространственного мышления формирующегося на основе моделирования конструктивных геометрических задач и описываются дидактические условия создания заданий, направленных на выявление умений учащихся уточнять их и развивать геометрические образы с помощью компьютерной программы «Живая геометрия». The article explains the essence, structure and functions of spatial thinking formed on the basis of modeling constructive geometric problems and describes the didactic conditions for creating tasks aimed at identifying students' skills to refine them and develop geometric images using the computer program "Live Geometry".
Keywords: Տեղեկատվական տեխնոլոգիաներ