Կրտսեր դպրոցականների ստեղծագործական-որոնողական գործունեության կազմակերպումը խմբային աշխատանքի միջոցով - Գյուլամիրյան, Ջ. Հ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում քննարկվում են տարրական դասարաններում իրականացվող ուսումնական գործունեության կազմակերպմանը միտված այն աշխատանքների ձևերը, որոնց համար հիմք են ծառայել խմբային ուսուցման կազմակերպման սկզբունքները: Հոդվածում բացահայտվում է խմբային աշխատանքի կազմակերպման առավելությունները, ուժեղ և թույլ կողմերը, հիմնավորելով գործընթացի արդյունավետությունը: Հե՚ինակը ներկայացնում է խմբային աշխատանքի կազմակերպման մեթոդական շղթան և դրա իրականացման մեթոդական հնարքները տարրական դպրոցում: В статье обсуждаются принципы организации группового обучения одной из форм работы, обеспечивающих школьно-ориентированную учебную деятельность в начальной школе. Автор представил преимущества групповой работы, сильные и слабые стороны, обосновал их эффективностью процесса. Представлены методическая цепочка организации групповой работы в начальной школе и способы ее осуществления. This article discusses the principles of organizing one of the forms of group teaching that provide student-centered learning activities in elementary school․The author presented the advantages of teamwork,its strengths and weaknesses, also proved its effectiveness in classroom․ The methodological chain of organizing group work in elementary school as well as the forms and ways of its implementation are presented
Keywords: Մանկավարժություն