Մանկատան նախադպրոցականների անձնային զարգացման հոգեբանամանկավարժական մոտեցումները - Գասպարյան, Գ. Ֆ.; Դալլաքյան, Ա. Մ. (Մանկավարժ հրատ․)
Հոդվածում ներկայացված են մանկատան նախադպրոցականների անձնային զարգացմանն ուղղված մանկավարժական աջակցության հոգեբանական հիմքերն ու մանկավարժական մոտեցումները: Դիտարկվում են նաև մանկատան սաների միջև անբարենպաստ միջանձնային հարաբերությունները կանխելու, դրանք կարգավորելու ու կառուցողական դարձնելու անհրաժեշտ ուղիները: В статье представлены психологические основы и подходы педагогической поддержки по обеспечению личностного развития дошкольников из детских домов. Рассматриваются также способы предотвращения и регулирования конфликтных взаимоотношений между детьми, пути установления конструктивных межличностных отношений. Ключевые слова: личностное развитие, межличностные отношения, педагогическая поддержка, дошкольный возраст. The article presents the pedagogical-psychological approaches to personal development of pre-school orphanages, as well as the psychological basis for the needs for pedagogical support, as well as ways to prevent and overcome adverse interpersonal relationships among orphans and regulate and construct them.
Keywords: Միջանձնային հարաբերություններ