Աշխատանքային միգրացիան ծագման և նպատակակետ երկրներում․ Դրական և բացասական կողմերը - Շահինյան, Ա. Տ. (Մանկավարժ հրատ․)
Ժամանակակից աշխատանքային միգրացիան իր սոցիալ-տնտեսական, ժողովրդագրական, մշակութային հետևանքներով ՀՀ առջև ծառացած կարևորագույն հիմնախնդիրներից է: Սույն հոդվածում դիտարկվում են՝ աշխատանքային միգրացիան ծագման և նպատակակետ երկրում, և դրանցով պայմանավորված դրական ու բացասական կողմերը: Հատուկ ուշադրության են արժանացել ՀՀ որդեգրած համակառավարման, համագործակցության և փաստահենության սկզբունքները (երկու և ավելի երկրներում տնտեսական, մշակութային, հանրային կամ քաղաքական ներգրավվածության հարցերը): ՈՒսումնասիրելով աշխատանքային միգրացիայի դրական և բացասական կողմերը, արեցինք ընդհանրական եզրակացություն․ ծագման երկրում՝ մարդկային կապիտալի «երիտասարդացումն» անխուսափելիորեն վերաճում է երկրի տնտեսական անվտանգության հիմնախնդրի: Այդ երևույթը ինչպես ծագաման և նպատակակետ բոլոր երկրներում, այնպես էլ Հայաստանում իր արտացոլումն է գտել մի շարք առումներով: Սույն հոդվածի շրջանակներում արված հետազոտության արդյունքները փաստեցին, որ ծագման և նպատակակետ երկրներում մեծանում է միգրացիոն քաղաքականության նոր ուղղությունների ձևավորման անհրաժեշտություն․՝ մասնավորապես ներհոսքի կառավարում, օտարերկրացիաների ինտեգրում, օտարերկրացիների աշխատանքային գործունեության կանոնակարգաման կատարելագործում: Modern labor migration is one of the most important problems facing the Republic of Armenia due to its socio-economic, demographic and cultural consequences. This article examines labor migration in countries of origin and in target countries and the resulting positive and negative sides of it. Special attention was paid to the principles of co-management, cooperation and fact-based ones adopted in the Republic of Armenia (issues of economic, cultural, social or political involvement in more than two countries). Investigating the positive and negative aspects of labor migration, we came to a general conclusion: in the country of origin, the ―rejuvenation‖ of human capital inevitably turns into a problem of the country's economic security. As in all countries of origin and target countries, so in Armenia this phenomenon is reflected in many ways. The results of the research made within the framework of this article argued that in the source and target countries there is an increasing need to form new directions, in particular, the management of inflows, the integration of foreigners, and the improvement of the regulation of the labor activity of foreigners. Современная трудовая миграция является одной из важнейших проблем, стоящих перед Республикой Арменией, в силу своих социально-экономических, демографических и культурных последствий. В этой статье рассматривается трудовая миграция в странах происхождения и в целевых странах и обусловленые с этим ее положительные и отрицательные стороны. Особое внимание было уделено принципам соуправления, сотрудничества и фактооснованным принципам, принятых в Республике Армения (вопросы экономического, культурного, общественного или политического вовлеченности более чем в двух странах). Исследуя положительные и отрицательные стороны трудовой миграции, пришли к общему выводу: в стране происхождения «омоложение» человеческого капитала неизбежно превращается в проблему экономической безопасности страны. Как во всех странах происхождения и в целевых странах, так и в Армении это явление нашло своѐ отражение во многих отношениях.
Keywords: Միգրացիոն քաղաքականություն