Ածականական, թվականական և մակբայական բառակապակցությունների ուսուցումը - Խալաթյան, Արմենուհի
Այս հոդվածում ներկայացված է ածականական, թվականական, մակբայական բառակապակցությունի ուսուցումը: Թեմայի ուսուցման գործընթացնիրականացրել ենք քայլաշարային եղանակով՝ զուգակցված մեթոդամանկավարժական մի շարք սկզբունք- ներով: Թեմայի վերաբերյալ տեղեկատվությունը նպատակային է իրականացնել զրույցի, բացատրության մեթոդներով, իսկ թեմայի ամփոփման փուլում՝ արդի մեթոդների ու մեթոդական հնարների օգտագործմամբ (դեբատ, խմբային աշխատանք): Թվականական և մակբայական բառակապակցությունների ուսուցումն առաջարկում ենք կազմակերպել զրույց, բացատրություն, բանավեճ, պրիզմա մեթոդներով: В этой статье представлено изучение адьективных (прилагательных), наречных и числительных словосочетаний. Обучение адьективных (прилагательных) словосочетаний осушествили способом словарного ряда, сочетая рядом педагогических и методических принципов. Сведение относящиеся к теме целесообразно существить методами беседы, обьяснения, а встади и обобщения темы современными методами и употреблением методических способов (дебаты, групповая работа). The study of adjectivized, numeral and adverbial combinations is represented in this article. We have carried out the process of adjectivized combination study in a step – by – step way with a number of combined principle of pedagogical methods. It is purposeful to carry out the topic information with the help of conversation and explanation methods whereas the usage of modern methods and methodological approach and divice should be realizid in the final stage of the topic conclusion ( debate, team-work ). We suggest organizing the study of numeral and adverbial combination using the following methods, discussion, conversation, explanation, prism.
Keywords: Քերականություն; Լեզվաբանություն