Եղիշե Չարենցի «Ամբոխները խելագարված» պոեմը - Ասլանյան, Ռուզաննա
Հոդվածում փորձ է արվում տիպաբանական վերլուծության ենթարկել Չարենցի «Ամբոխները խելագարված» պոեմը, մասնավորապես՝ պոեմի ժանրային տիպը, կառուցվածքը, պատկերային համակարգը, բանաստեղծական լեզվամտածողության յուրահատկությունները, այլա- բանական ու խորհրդանշական շերտերը, տիպաբանական աղերսները ժողովրդաէպիկական բանահյուսության հետ: В статье делается попытка типологического анализа поэмы Е. Чаренца «Неистовые толпыы», в частности жанровый тип поэмы, , структура, образная система, особенности поэтического мышления, языковая фактура, аллегорические и символические пласты, типологические связи с хародно- эпическими традициями. In this article the author makes an attempt of typological research of Yeghishe Charents’s “The Crowds Gone Crazy” poem. Especially takes into consideration of the type of poem’s genre, structure, image system, the poetic and linguistic typicalities, allegoric and symbolic stripes, typological touches with folklore.
Keywords: Գրականագիտություն