Отражение индоевропейского корня *ṷel-в армянской мифологии - Армен Петросян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ըստ Վ. Իվանովի և Վ. Տոպորովի վերականգնած հին հնդեվրոպական ամպրոպային առասպելի, ամպրոպի աստվածը հետապնդում և իր զենքով՝ կայծակով, զարկում-սպանում է վիշապին։ Վիշապի պարտությունից հետո ջուր է հորդում։ Վիշապի անունը կազմվում է *ṷel- արմատով։
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Philology; Linguistics; Language and Literature; Folklore