Functions Of Algorithmic Thinking In The Process Of Demonstrating Chess Skills - Karapetyan, V. S. (Մանկավարժ հրատ․)
Տեխնոլոգիական վերազինումները և առաջադեմ գիտատեխնիկական զարգացումները 21-րդ դարի մարտահրավերների անմիջական արտացոլումն են, որոնց հաղթահարումը ենթադրում է կրթության բովանդակության և դրանից բխող արդյունքների վերանայում` ուղղված ստեղծագործական, ինքնուրույն պլանավորման կարո՚ղությունների և արդյունքները կանխատեսող անձանց զարգացմանը: Նշված որակների ձեռքբերմամբ բարձրանում է շախմատային խաղի ներդրման արդյունավետությունն ուսումնական գործընթացում: Գերակա նպատակը ոչ միայն շախմատ սովորելն է, այլև փոքր տարիքում ճանաչողական և հուզական որակների զարգացումը, նպատակամետ գործողությունների կանխատեսումը, մտածողության և որոշումների կայացման նոր որակների ձեռքբերումը, ճյուղավորված ալգորիթմական գործողությունների յուրացումը: Технологические обновления, передовые научные и технологические разработки являются прямым отражением вызовов 21 века, преодоление которых предполагает пересмотр содержания образования и получаемых результатов, направленных на развитие творческих, самопланированных и предикторов результатов . Приобретая указанные качества, повышается эффективность внедрения шахматной игры в учебный процесс. Основная цель - не только научиться шахматам, но и развить когнитивно-эмоциональные качества в молодом возрасте, предсказывать действия, приобретать новые качества мышления, принятия решений и выполнять аналитические действия.
Keywords: Chess