Мудрость как инструмент создания нового мирового порядка - Григорьян, Эрнест (Տիգրան Մեծ)
В статье рассматривается нынешнее состояние мирового порядка в его социальных аспектах, обосновывается доминирование в мире частных кланов и частных интересов в ущерб общественному бытию человечества, утверждается аномальность такого состояния, показывается возможный выход из него с опорой на игнорируемое сегодня в политике понятие мудрости. В качестве средств разрешения назревших противоречий предлагается усилить гуманитарную работу с населением находящихся в кризисе стран. Для этого на факультетах социологии готовятся специалисты-миротворцы, владеющие методиками управления массовым поведением, гашения конфликтов, умиротворения враждующих сторон, создания социальных уз и связей в антилиберальном формате, в духе традиционных ценностей. Հոդվածում դիտարկվում է աշխարհի ներկա վիճակը սոցիալական տեսանկյունից, հիմնավորվում է աշխարհում մասնավոր կլանների և մասնավոր շահերի գերիշխանությունը ի վնաս մարդկության հասարակական կեցության, հաստատվում է այդպիսի իրավիճակի անկանոնությունը, ցույց է տրվում դրանից դուրս գալու հնարավոր ելքերը՝ հենվելով այսօր քաղաքականության մեջ արհամարհված իմաստություն հասկացության վրա: Որպես հասունացած հակասությունների հաղթահարման միջոց՝ առաջարկվում է ամրապնդել մարդասիրական աշխատանքը ճգնաժամային վիճակում գտնվող երկրների բնակչության հետ: Այդ նպատակով սոցիոլոգիայի ֆակուլտետում պատրաստվում են խաղաղապահ մասնագետներ, ովքեր տիրապետում են հասարակական վարքի կառավարման, հակամարտությունների կարգավորման, հակամարտող կողմերի հաշտեցման, ավանդական արժեքների ոգով հասարակական կապերի ստեղծման մեթոդիկային։ The article discusses the current state of the world order in its social aspects, justified dominance in the world of private clans and their private interests to the detriment of social being of humanity, criticizes the anomaly of this state, shows the possibility of building the new world order on Ignored in politics today the concept of wisdom. As a means of resolving conflicts is proposed to strengthen the urgent humanitarian work with the population being in crisis countries. To do this, necessary in the departments of sociology prepare specialists-peacekeepers owning management practices of mass behavior, suppression of conflict, peace warring parties, creating social ties and connections in the antiliberal format, in the spirit of traditional values.
Keywords: Философия